vakantie

- All Inclusive
- Cruises
- Duik vakantie
- Lastminutes
- Met Kinderen
- Vliegreizen
- Zon en Strand vak.

 

accommodaties

- Appartementen
- Hotels
- Particulier
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 


Willemstad
Willemstad is de territoriale hoofdstad van de Nederlandse Antillen en van Curaçao, Willemstad heeft een geschatte bevolking van 125.000. Het historische centrum van de stad bestaat uit twee delen: Punda en Otrobanda. Deze wijken worden gescheiden door de St. Anna baai, een inham die hier ook wel “Schottegat” genoemd wordt.

Punda werd gevestigd in 1634, toen de Nederlanders het eiland op Spanje veroverden. De originele naam van Punda werd door de Nederlanders gegeven en luidde de Punt. Otrobanda werd in 1707 werd opgericht, dit is de nieuwere sectie van de stad en word als het culturele centrum van Willemstad beschouwd als. De naam Otrobanda komt voort uit het Papiamento, en betekend overkant. Punda en Otrobanda zijn oorspronkelijk (in 1886) verbonden door de Koningin Emmabrug, tegenwoordig gaat het meeste verkeer echter over de Koningin Julianabrug.

Het stadscentrum van Willemstad wordt gedomineerd door de koloniale architectuur welke door Nederlandse stijlen wordt beïnvloed. Het stadscentrum heeft met zijn gekleurde gebouwen een eigenaardige architectuur en staat als zodanig op de werelderfgoed lijst van Unesco.

Vanwege een gunstige liggen t.o.v. de Zuidamerikaanse olievelden, politieke stabiliteit en het natuurlijke diepe water werd de haven van Willemstad een belangrijke zeehaven en raffinaderij. De haven van Willemstad is één van de grootste olie behandelingshavens in de Caraïben.

De stad ook is een toeristenbestemming en bevat verscheidene casino's.

willemstad

< Terug

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links |
© Tosl Media 2007-2013