vakantie

- All Inclusive
- Cruises
- Duik vakantie
- Lastminutes
- Met Kinderen
- Vliegreizen
- Zon en Strand vak.

 

accommodaties

- Appartementen
- Hotels
- Particulier
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 


Plantagehuizen

Een plantagehuis is het hoofdgebouw van een voormalige plantage. Veel plantages op Curacao zijn na de Nederlandse verovering aangelegd door de WIC (West-Indische Compagnie). Deze plantages werden echter vlot overgenomen door particulieren waarna de nieuwe eigenaar. Op de plantage, een huis voor zichzelf en zijn familie liet bouwen. Deze huizen staan bekend onder de naam Plantagehuizen en dit zijn huizen welke gebouwd zijn in de Nederlandse stijl, maar zijn aangepast aan het leven op Curacao.

Deze huizen werden meestal gebouwd op een heuvel, dit had drie redenen. Ten eerste was het gebruikelijk dat de eigenaar vanaf zijn woning over de plantages kon kijken, daarnaast ving een hoger gelegen huis meer wind wat voor de nodige verkoeling kon zorgen. De laatste reden lag in de communicatie, aangezien er meer plantagehuizen op heuvels lagen konden deze huizen makkelijker met elkaar communiceren. Zo bleef de eigenaar beter op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met de afschaffing van de slavernij, kwam er langzaam ook een einde aan de plantagehuizen wat tot het nodige verval heeft geleid. Tegenwoordig zijn veel van deze huizen echter weer opgeknapt en liggen er nog ongeveer 65 plantagehuizen op Curacao.

terug naar het overzicht

Andere bezienswaardigheden

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links |
© Tosl Media 2007-2013